Ontdek meer

 

Winkelen in Midden-Limburg

Funshoppen: nu even niet...

Limburg is normaliter een mekka voor iedereen die van winkelen en flaneren houdt. Van Designer Outlet tot overdekt winkelcentrum. Vanwege de coronamaatregelen is dit tot en met 19 januari 2021 niet aan de orde. 

Het Designer Outlet Roermond, normaal 363 dagen per jaar geopend, is het meest succesvolle outletcentrum in Europa met jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers. Maar ook de omliggende dorpscentra en historische binnensteden bieden een gevarieerd aanbod aan winkels.

Interessante winkels in Midden-Limburg

Overzicht belangrijkste winkelcentra in Midden-Limburg

Overdekt winkelen midden in Limburg

Shoplokaal bij boerderijwinkels of telers

Koop jij het liefst je bloemen, groenten, fruit en eieren bij de lokale boer of teler? Dat kan natuurlijk ook. Kijk voor een overzicht op het kaartje.

Parkeren en geldautomaten

Wil je weten waar je kunt parkeren of geldautomaten zijn? Kijk hier voor een overzicht met parkeerplaatsen in Roermond en Weert. Kijk hier voor een overzicht van alle geldautomaten midden in Limburg

 

Winkelen in Weert

In Weert vind je naast de grote merken een verscheidenheid aan speciaalzaken. Naast winkels in de winkelstraten en rond de diverse gezellige pleinen is er ook een overdekt winkelcentrum. Het centrum van Weert biedt voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie over winkelen in Weert.

Winkelen in Roermond

In Roermond ligt het grootste Outlet Center van de Benelux en Duitsland. Stap in een wereld vol fashion en lifestyle met ruim 200 internationale topmerken. Hier kun je urenlang shoppen en flaneren en profiteer je van 30-70% korting op topmerken. Op slechts drie minuten lopen ligt  de historische binnenstad van Roermond met zowel bekende ketens als kleinere winkels waar persoonlijke aandacht nog voorop staat. Midden in het centrum ligt het overdekte Roercenter. Meer informatie over winkelen in Roermond.

Op een paar minuten rijden ligt het Retailpark, een eigentijds winkelcentrum met grootschalige winkels en horecagelegenheden. En de Huis- en Tuin Boulevard. Hier kun je lekker shoppen, inspiratie opdoen, een hapje eten, klusspullen halen en tenslotte nog even boodschappen doen. Parkeren is hier gratis.

De winkels in het Designer Outlet Center, de binnenstad van Roermond, het Retailpark en de Huis- en Tuinboulevard zijn iedere zondag geopend.

 

Markt en winkelen in de dorpen van Midden-Limburg

Winkelen in de middenlimburgse dorpskernen

In verschillende kernen in Midden-Limburg vind je een verrassend winkelaanbod. Hier kun je je inkopen doen bij de lokale slager, bakker en groenteboer. Ook diverse keten zoals onder andere Hema, Action, Kruidvat en Blokker hebben hier een vestiging. Je kunt er op je gemak boodschappen doen en parkeren is vlakbij.

Markt midden in Limburg

In Roermond, Weert en verschillende dorpen vind je wekelijks een (grote) warenmarkt met onder andere typisch Limburgse streekproducten. Dit kun je prima combineren met een dagje shoppen.

In de evenementen kalender zijn de markten opgenomen. 
 

Terrasje pakken

Terrasje pakken in Weert en Roermond

De vele gezellige pleinen in Roermond en Weert nodigen uit om even uit te rusten en te genieten van hapje en een drankje. Hier kun je onder het genot van koffie met Limburgse vlaai de voorbijgangers zien flaneren. Vaak is er free-wifi en kun je ook je mail of Facebook even checken, of gelijk je uitzicht delen met je vrienden.

Terras in de dorpen van Midden-Limburg

De terrassen in de dorpen liggen vaak rondom het dorpsplein en geven een gezellige sfeer. Geniet van lokale producten en de beleving op het dorpsplein.