Ontdek meer

 

Wegberg

Direct aan de Nederlandse grens in de bos- en rivierrijke laaglanden van het Schwalm-gebied ligt de stad Wegberg met zijn 40 dorpen, een oppervlakte van ca. 84 km² en bijna 30.000 inwoners. Er is gratis WIFI in de hele binnenstad van Wegberg.

De huidige naam 'Wegberg' stamt uit de 14de eeuw. De naam van de stad is te danken aan de plek van de stad aan een oude Romeinse weg. In en om Wegberg liggen diverse kasteel- en vestingwerken (motten), deels nog in tact, deels als ruïne of slechts te herkennen op basis van terreinveranderingen. Stille getuigen dat de omgeving rondom Wegberg eens een kruispunt van oorlogs- en roofzuchtige uitstapjes was.

Molenstad Wegberg - ontdek de vele watermolens en motten evenals de musea van de stad

Wegberg heeft de naam Molenstad en is de toegangspoort tot het grensoverschrijdende Nationaal Park De MeinWeg. Tijdens de Wegberg-molentocht ontdekt u oude olie- en graanmolens langs romantische vijvers en beekjes. In de enige nog werkende oliemolen in Noordrijn-Westfalen met het molenmuseum wordt het oude ambacht nog beoefend. De gecertificeerde gids Alwine Storms van de molenstad Wegberg, geeft rondleidingen in de stad of op de fiets. Daarnaast kunnen individuele rondleidingen ook geboekt worden. http://www.Alwine-Storms.de

Zes van de veertien historische watermolens in en rond de stad zijn in de afgelopen jaren liefdevol gerestaureerd en herbergen een restaurant met een gevarieerde keuken voor alle smaken. De mot 'Alde Berg' tussen Arsbeck en Dalheim is een van de best bewaarde middeleeuwse vestingen in het Rijnland. Hiernaast ligt de Raky-vijver, waar talloze diersoorten leven. 
'Van vlas tot linnen' is het thema tijdens een bezoek aan het museum voor vlas en folklorekleding in Wegberg-Beeck. 

  • Wegberg 4

  • Wegberg 5

  • Wegberg 6

Gemakkelijk de weg vinden op fiets- en wandelpaden

Knooppuntensysteem 

Een knooppuntensysteem met bewegwijzerde fiets- en wandelpaden leidt u door het idyllische dal van de molens. In een vlak landschap wijzen ze u gemakkelijk de weg en brengen u snel naar de toeristische bestemmingen. Drie molentoeren starten in het centrum van de stad aan de Wegberger molen en voeren u langs rivieren en beken door een bosrijke omgeving naar de watermolens. 

De Grenzlandring - ooit het snelste racecircuit ter wereld

De Grenzlandring werd in 1939/40 om strategisch- militaire redenen gebouwd en is een 9 km lange ringweg die na de Tweede wereldoorlog internationaal aanzien kreeg in het racen. De Grenzlandring was in die tijd het snelste racecircuit ter wereld. Na een zwaar ongeluk in 1952 eindigde het racen op dit circuit abrupt. Tegenwoordig dient de Grenzlandring het wegverkeer en zijn structuur is nog steeds zichtbaar.

Golfen in Wegberg

In Wegberg liggen twee 18-holes golfbanen. Golfen betekent niet alleen frisse lucht en natuurbeleving, maar bovenal fysieke gezondheid en mentale balans. 

Evenementen

Talrijke evenementen laten een moderne en levende stad zien. Van de muzieklente, tot de cultuurzomer en de stad- en schutterijfeesten in de dorpen, er is een interessant programma voor elke leeftijdsgroep. Vanaf half november is de Rathausplatz met een schaatsbaan en een kleine kerstmarkt zeven weken lang een attractie en een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Er is gratis WIFI in de hele binnenstad van Wegberg.

Film over Wegberg

Bekijk de mooiste indrukken van Wegberg

Contact:

Stad Wegberg
Tourist Information
Rathausplatz 25
41844 Wegberg
+49 (0) 2434-830
stadtmarketing@stadt.wegberg.de
www.wegberg.de