Ontdek meer

 

Wandelen midden in Limburg

Wandelroutes, wandeltochten en wandelvakanties

In Midden-Limburg kun je het hele jaar heerlijk wandelen. Geniet van het kleurrijke landschap,  mooie bosrijke omgeving, bijzondere natuurgebieden en karakteristieke dorpskernen. De twee Nationale Parken, NP De Meinweg en NP De Groote Peel en de grensoverschrijdende natuurgebieden, zoals Grenspark Kempen~Broek, Rivierpark Maasvallei en het Maas-Swalm-Nette gebied, kennen tal van wandelroutes via knooppunten. Zo wandel je langs de mooiste plekken in Midden-Limburg maar ook over de grens in Duitsland en België.

Wandel knooppunten

Midden-Limburg heeft een uitgebreid wandelnetwerk met genummerde knooppunten. Dit eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt de wandelaar eindeloos veel routemogelijkheden. Pontjes zetten je de rivier over en een groot deel van de routes zijn autovrij.

Wandel routeplanner

Plan op deze website je route vooraf via de uitgebreide digitale wandel routeplanner. Van alle middenlimburgse gemeentes is een wandelknooppunten kaart verkrijgbaar bij één van de VVV vestigingen of in de webshop van VVV Midden-Limburg.

 • Ondernemers met een wandelaarshart

  Ondernemers midden in Limburg dragen wandelaars een warm hart toe. Zij bieden voorzieningen variërend van een omkleedgelegenheid tot (gratis) parkeermogelijkheden.

  Onderbreek je wandeling voor een kopje koffie met Limburgse vlaai, een lekkere lunch of diner met streekproducten.

 • Stadswandelingen en rondleidingen

  In de VVV vestigingen in Midden-Limburg zijn themaroutes verkrijgbaar die je op eigen gelegenheid kunt lopen

  Ook kun je een (stads)wandeling of rondleiding met een gecertificeerde VVV gids maken. Onze afdeling groepsreserveringen kan voor groepen een programma op maat samenstellen.

 • Wandelroutes

  Midden-Limburg biedt een breed scala aan kant en klare wandelroutes. Deze routes leiden je door typische Limburgse dorpjes, langs de Maas en Maasplassen of door natuurgebieden en Nationale Parken. Ook zijn er diverse thema-routes. 

  Liever zelf je route samenstellen? Kijk dan op de digitale wandelrouteplanner van VVV Midden-Limburg.

 • Thema wandelingen

  Op diverse data kun je in Roermond, Thorn, Wessem, Roerdalen, Weert en Stevensweert deelnemen aan een thema wandeling. Alle wandelingen worden begeleid door een gecertificeerde VVV gids. De wandelingen gaan altijd door, ongeacht het aantal deelnemers.

  Op vertoon van de Limburg Card krijg je € 1,00 korting p.p.

  Kijk hier voor een overzicht van de themawandelingen.

 • Hap en stap routes

  Hap & Stap: de ideale combinatie van wandelen en onderweg lekkere hapjes nuttigen!

  Je kunt Hap & Stap routes wandelen in Thorn/Wessem, Roerdalen en Reuver.
  Geniet van de natuur en lekkere versnaperingen tijdens je wandeling.

  De diverse Hap en Stap wandelroutes zijn verkrijgbaar in de webshop of bij de vestigingen van VVV Midden-Limburg

 • Knopen lopen

  In de gemeentes Beesel, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen en Roermond ligt een uitgebreid netwerk van wandelknooppunten, het knopenlopen. Volg eenvoudigweg de nummers op de paaltjes en bepaal zelf je route.

  Routekaarten zijn verkrijgbaar bij de diverse VVV vestigingen in Midden-Limburg of in de webshop van VVV Midden-Limburg.

 • Bezienswaardigheden onderweg

  Midden-Limburg is rijk aan cultureel erfgoed. De diversiteit biedt voor elk wat wils. Via de wandelknooppunten kom je langs vele interessante cultuurhistorische objecten, zoals monumentale boerderijen, goed onderhouden kastelen, mooie kerken, bijzondere molens en op kleine kerkjes lijkende kapellen. 

  Op de wandel routeplanner kun je zien waar de bezienswaardigheden liggen.

 • De Wandelbon

  Geef een wandelbon cadeau!

  Met de VVV-wandelbon kun je met een groep van maximaal 20 personen een wandeling naar keuze maken onder leiding van een VVV gids. Klik hier voor tips en mogelijkheden. De wandelbon is verkrijgbaar en in te wisselen bij alle vestigingen van VVV Midden-Limburg. Tot 31-12-2020 koop je een Wandelbon met 25% korting via onze webshop. Je kunt deze bon inzetten tot 2020 voor een (stads)wandeling onder leiding van een deskundige VVV-gids.

 • Pieterpad

  Vanuit Pieterburen in het uiterste noorden tot de Sint Pietersberg in het diepste zuiden van Nederland loopt het Pieterpad. 

  Een mooi gedeelte van deze 481 km lange route bewandel je door het bosrijke gebied van het Swalmdal en de Meinweg in Midden-Limburg.

  Boekjes met deze en andere lange afstandswandelingen zijn verkrijgbaar bij de VVV vestigingen in Midden-Limburg.