Ontdek meer

 

Vensterbankmuseum

Creëer je eigen Vensterbankmuseum

75 jaar bevrijding in Limburg in herinneringen. Veel Limburgers hebben verborgen schatten uit de Tweede Wereldoorlog en dan met name uit de tijd van de bevrijding. Oorlogsattributen, verzetskrantjes, briefkaarten, foto’s, bodemschatten of andere vaak persoonlijke herinneringen.

Laat jouw herinnering zien

Heb jij één of meerdere bijzondere voorwerpen die je wilt laten zien? Dat kan door in je eigen huis, voor het raam, een tijdelijk Vensterbankmuseum in te richten. Met deze bijzondere museumactie wordt de Tweede Wereldoorlog en dan vooral de bevrijdingstijd letterlijk tastbaar en komen de verhalen van gewone Limburgers uit de hele provincie tot leven.

Initiatieven van (vrienden)groepen en verenigingen om gezamenlijk een museum in te richten  in bijvoorbeeld een vitrine in een verzorgingstehuis, buurthuis of bibliotheek worden ook ondersteund. 

Doe je ook mee?

Mail  je naam, adres, museum stuk(ken) en het verhaal daar achter naar: Vensterbankmuseum@limburg.marketing Dan ontvang je meer informatie en kun je beginnen met het inrichten van je museum.

Oproep Commissaris van de Koning LimburgTheo Bovens 

Adressen Vensterbankmusea in Limburg

Hier vind je de locaties waar je een Vensterbankmuseum in Limburg kunt bekijken.

NB: Limburg Marketing is promotor en inspirator van het Vensterbankmuseum. Daar waar privé stukken (in een openbare ruimte) tentoongesteld worden, is Limburg Marketing niet verantwoordelijk voor beschadiging of verlies van tentoonstellingsitems.