Ontdek meer

 

Roermondjes

Ben je deze zomer in Roermond? Dan kan kunnen de Roermondjes je niet ontgaan. Op bankjes in de vorm van een mond, verspreid door de binnenstad, ontdek je verrassende verhalen over de cultuur, de geschiedenis en meer. 

Dit doe je met hulp van de Roermondjes-app ( m.i.v. juli 2020 is de app under construction) Maak een selfie met je telefoon, sit back en relax. Benieuwd? Neem dan alvast een online kijkje. #Hiermoetjezijn

 • Plattegrond Roermondjes

  Bekijk de kaart met een overzicht van alle locaties van de 20 banken. Loop je van het Stationsplein en het Munsterplein naar de kathedraal bij de Markt? Of kies je voor de voorstad van St.-Jacob? Maak je keuze of bezoek alle twintig. 
   
 • Roermondjes-app

  Haal het beste uit je trip naar Roermond! Plan je route vooraf. De kaart toont waar je de 20 borden vindt. Plan je jouw route liever ter plekke? Dit kan op de speciale Roermondse bankjes langs de wandelpaden in de stad. Wij wensen je veel plezier in Roermond!

   

 • Roermond biedt meer

  Roermond is absoluut 'full of historische stories'. De stad Roermond biedt niet alleen een schat aan monumentale pracht en praal en een breed scala aan winkels, maar ook veel cafés, cafetaria's en restaurants. Bovendien ligt de stad aan de rivieren de Roer en de Maas. Extra frisse lucht krijg je op een (rondvaart)boot of langs het water, dit is allemaal geen probleem in deze veelzijdige stad.