Ontdek meer

 

Roermond bereikbaar

Parkeerplaats voor auto's

Welke mogelijkheden en regels zijn er voor bezoekers om te parkeren in Roermond?

Op parkeerplaatsen op straat binnen de Singelring mag maximaal een één uur worden geparkeerd. Bezoekers die langer willen blijven, parkeren in één van de parkeergarages of op één van de parkeerterreinen aan de Singelring rond de binnenstad.

Op straat moet betaald worden op maandag tot en met zaterdag tussen 8:00 en 20:00 uur en op zondag van 12:00 tot 20:00 uur;

Betalen voor parkeren op straat of op parkeerterreinen (zonder slagboom) kan - naast contant en PIN - ook met de mobiele telefoon of Smartphone.

 

Parkeerplaats voor bussen

Op het Wilhelminaplein is plek voor 1-2 bussen.
Bij het Designer Outlet Roermond is een speciale parkeerplaats voor touringcars. Beiden betaald parkeren.

Gratis parkeren is mogelijk bij een groepsboeking bij het Designer Outlet Roermond: 
Groepen vanaf 15 personen krijgen extra voordelen, zoals een Fashion Passport voor iedereen in de groep (goed voor 10% extra korting), gratis parkeren en een gratis lunch voor de groepsleider en de buschauffeur.

Bereikbaarheid fiets

Roermond is goed bereikbaar voor fietsers en e-bikes. Je kunt je fiets bewaakt stallen in een van de 4 gratis bewaakte fietsstallingen. Ook kunnen fietsers in de binnenstad van Roermond hun fiets onbewaakt stallen in een van de vele fietsrekken. De fietsrekken staan verspreid over de binnenstad nabij de winkels. De locaties van de fietsrekken-en stallingen vind je hier.

Voor wegwijzing kun je gebruik maken van de fietsknooppunten, deze zijn zowel in als om Roermond.  Plan je route gemakkelijk met de fietsroute planner van VVV Midden-Limburg.

 

Bereikbaarheid openbaar vervoer

Roermond is goed bereikbaar vanuit alle delen in Nederland. Roermond ligt op de intercity spoorlijn Alkmaar - Heerlen/Maastricht en op de spoorlijn Nijmegen – Roermond waardoor deze met de trein gemakkelijk bereikbaar is.

Naast het station staat direct het busstation waar je gebruik kunt maken van alle stads-en streekbussen. Ook kun je hier gebruik maken van taxi’s, regiotaxi’s, greenwheels en ov-fietsen.

Plan je reis naar Roermond met OV9292 of NS reisplanner.

 

Actuele werkzaamheden

Momenteel is de stationstunnel voor verbeteringen afgesloten voor autoverkeer. Om Roermond te bereiken wordt het verkeer omgeleid via de Koninginnelaan, Bredeweg en Venloseweg. De tunnel zal tot medio mei 2019 afgesloten blijven.

Voor actuele werkzaamheden, raadpleeg onze pagina wegwerkzaamheden in en om Roermond.

Parkeren in het centrum van Roermond