Ontdek meer

 

Roerdalen midden in Limburg

Klein geluk in Roerdalen

Laat je verrassen door de mooiste plekjes boordevol klein geluk in de gemeente Roerdalen met als dorpskernen St. Odiliënberg, Melick, Herkenbosch, Posterholt, Vlodrop en Montfort. De gemeente verbindt haar naam aan de rivier “de Roer”, het zilveren lint dat door het mooie landschap stroomt.

Natuur in Roerdalen

Het prachtige natuurlandschap, met als absoluut icoon grensoverschrijdend Nationaal Park De Meinweg, maakt Roerdalen zo uniek. Je vindt hier een rijke combinatie van uitgestrekte bossen, heidevelden en beekdalen waar talloze diersoorten zich thuis voelen.

Actief in Roerdalen

Voor de actieve bezoeker is er genoeg te beleven: fietsen, wandelen of paardrijden via diverse (grensoverschrijdende) knooppuntenroutes, kanoën, Nordic Walking, boerengolf of een bezoek aan een speeltuin.

Cultuur in Roerdalen

Tevens beschikt Roerdalen over een prachtige cultuurhistorie met kastelen, ruïnes, molens, musea en archeologie en heemkunde uit de regio. Indrukwekkend is de uit de 11e eeuw stammende Basiliek in St. Odiliënberg. Bezoek ook de ruïne van Kasteel Montfort, waterradmolen De Gitstap in Vlodrop of het in Posterholt gelegen Kasteel Aerwinkel, een bouwwerk ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. 

Streekproducten in Roerdalen

Ervaar de pure smaak van het zuiden via de vele streekproducten die in deze regio worden vervaardigd. Wat dacht je bijvoorbeeld van Sjtekwórs, Beerkees of Knapkook? Nooit van gehoord, laat staan geproefd? Dan nodigen wij je graag uit voor een eerste kennismaking met de Limburgse streekproducten.

Contact VVV

VVV vestiging, agentschap of informatiezuil in de gemeente Roerdalen.