Ontdek meer

 

Streekproducten midden in Limburg

Asperges en vlaai maar ook wijn en bier uit de streek en het typische Limburgse 'zoervleis' moet je geproefd hebben.

Streekgerechten staan bij veel horecagelegenheden op de kaart. Een leuk souvenir voor thuis zijn de streekproducten die in diverse landwinkels en boerderijwinkels te koop zijn.

Voeding/drank, Streekproducten

Bourgondische gezelligheid!

Nizet Kaas en Delicatessen
Bedrijf te bezoeken, Streekproducten

Bij Aspergeboerderij Oppe Haes geniet u van de lekkerste asperges, vers van het land. U mag deze asperges zelfs zelf oogsten! Vanaf 1 juni coronaproof rondleidingen.

Aspergeboerderij Oppe Haes
Streekproducten

Bij Landwinkel Schurenhof kunt u terecht voor dagverse scharreleieren, groente en fruit. Intussen uitgegroeid tot een bedrijf met een groots assortiment streek- en ambachtelijke producten. Door met 85 boerderijen samen te werken, kunnen wij u een (h)eerlijk assortiment producten aanbieden, varierend van boerenkazen, mooie Limburgse wijnen, chocolade en nog veel meer.

Schurenhof
Streekproducten

Bourgondisch Limburg biedt u een zeer uitgebreid en gevarieerd assortiment aan Limburgse streekproducten.

Bourgondisch Limburg
Streekproducten

Helden is een van oudsher een agrarische gemeente gelegen op de grens van Noord- en Midden Limburg en ligt tussen Venlo en Roermond, in het land tussen "Peel en Maas". De vele wandel- en fietsroutes leiden u rond door het gevarieerde landschap van akkers, bossen en Bourgondische dorpen. Helden ligt midden in "het aspergegebied" van Nederland en aan de rand van de Heldense bossen vindt u camping Hanssenhof die in 2004 is opgericht speciaal voor Senioren.

Camping Venlo/Roermond e.o.: Recreatieboerderij Hanssenhof
Streekproducten

Proeven van eerlijke producten, genieten van natuur en beleven op de boerderij, dat is Culinair Landgoed Heijerhof. Heijerhof levert eten rechtstreeks van de boerderij.

Culinair Landgoed Heijerhof
Streekproducten

De huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij is De Brouwschuur, maar dit is slechts een van de facetten van deze brouwerij.

De Weerter Stadsbrouwerij
Streekproducten

Sfeervolle "eetwinkel" met mediterrane delicatessen, olijfolieen, balsamico's en mooie, exclusieve kook- en keukenspullen.

Deli-verte
IJssalon, Streekproducten

Met ijssalons in Grubbenvorst, Arcen, Grubbenvorst, Overloon, Plasmolen, Kessel en Tienray en ook een echte Clevers Take Away in Roermond, zit je altijd goed om ergens in Limburg een lekker eigengemaakt ijsje te eten. Al 30 jaar de mooiste ijscreaties en de lekkerste ijssoorten.

Clevers
Streekproducten

Op stap met een gevulde knapzak op zoek naar geluk in Limburg! Een gegarandeerd coronaproofuitje! De route kan gevolgd worden middels bordjes van de wandelknooppunten (Knp) en WaterWandelWereld (W6).

Knapzakwandeling: Boerderijhoeve Schurenhof