Ontdek meer

 

Overige bezienswaardigheden midden in Limburg

Midden-Limburg beschikt over een grote diversiteit aan cultureel erfgoed.

Een variatie aan monumenten en bezienswaardigheden als oude buurtschappen, torens, oude bruggen, kiosk, sluis, carillon, uitkijktoren of stadhuis, die een bezoek zeker waard zijn. 

Ze hebben allemaal hun eigen karakter en maken Midden-Limburg een uniek stukje Nederland waar veel te bezichtigen is.

Archeoroute vindplaats

Terug naar het verleden van Asselt. Tweeduizend jaar geleden was er al bewoning in Asselt! Romeinen leefden en werkten hier en later Karolingers, Noormannen, ridders, boeren, vissers en dorpelingen.
Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van Asselt en het belang van de vondsten op deze locatie.
Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Asselt - Asselts verleden
Archeoroute vindplaats

Beleef op locatie de geschiedenis van De Klockeberg. Ontdek welk gebouw hier heeft gestaan en wat ermee is gebeurd. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken het geheim van deze locatie. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Baexem - De Klockeberg
Archeoroute vindplaats

In een deel van de Brunssummerheide liggen de resten van een 15e eeuwse landweer, de Landgraaf genoemd. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken alles over dit verdedigingswerk. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Brunssum - Middeleeuwse landweer
Archeoroute vindplaats

De oksel tussen Maas en zijriviertje Berwijn is een onontdekt terrein tussen gemeenten Eijsden-Margraten en het Belgische Voeren, waar vele eeuwen historie wachten om opnieuw verteld te worden.
Beleef het archeologische verhaal uit de tijd van de middeleeuwen, dat gaat over het immense fort Navagne, net voor de grens met Belgie. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van het kasteel. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Eijsden - Fort Navagne
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het Genneper Huys. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het Genneper Huys. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep -  het Genneper Huys
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de circumvallatielinie. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de circumvallatielinie. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - Circumvallatielinie
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Franken van Gennep. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Franken van Gennep. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - De Franken van Gennep
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Hamsche brug. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Hamsche brug. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - Hamsche brug
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het houten kerkje van Gennep. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het houten kerkje. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - Het houten kerkje
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van Huys Heijen. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van Huys Heijen. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - Huys Heijen

Filters

Plaats

Eigenschappen

Filters

Plaats

Eigenschappen