Ontdek meer

 

Open Monumentendag in Midden-Limburg

Open Monumentendag jaarlijks evenement

Jaarlijks wordt in Nederland een Open Monumentendag georganiseerd. De Open Monumentendag duurt een weekend. In dat weekend openen duizenden monumenten in Nederland hun deuren voor een bezoek door toeristen, recreanten, inwoners en andere geïnteresseerden in cultuur en erfgoed.

Open Monumentendag is veel meer dan alleen het bekijken van monumenten. Het doel is dat iedereen de monumenten kan beléven. Daarom organiseren de monumenten comité's tal van bijzondere activiteiten op en rond de monumenten.

Thema Open Monumentendag 2020: Leermonumenten

In het weekend van 12 en 13 september is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2020 is Leermonumenten: in elk opengesteld monument valt iets te leren! Bekijk hier waar je dat weekend in Midden-Limburg naar toe kunt.

Plan je bezoek goed

Door de uitbraak van het coronavirus is Open Monumentendag dit jaar anders dan anders! Het is belangrijk dat je van tevoren goed kijkt of je wel of niet dient te reserveren. Zo kom je niet voor niets en komen er niet teveel mensen tegelijk bij elkaar. 
Reserveren kan via de landelijke website van Open Monumentendag www.openmonumentendag.nl

Tentoonstelling
zo 27 september 2020

SWALMEN: Markt Swalmen, Markt 1, 75 Jaar bevrijding Tentoonstelling - Open Monumenten Dag. Vanaf 14:00 t/m 17:00 uur, gratis toegang.

poster_swalmen_omd.jpg