Musea Midden Limburg

Limburg is een provincie met een cultureel verleden. In heel Limburg vind je dan ook diverse musea. Op onze website is een uitgebreid overzicht te vinden met alle musea die er in Midden-Limburg zijn.

Bekijk ze en lees meer over wat er te doen is en vind direct informatie over de prijzen en openingstijden. Kies voor een cultuur dagje uit en bezoek een museum in Midden-Limburg!

Museum

Aan de hand van kunsthistorische objecten en moderne multimedia shows wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van Thorn: de abdissen, de adellijke stiftsdames, archeologische objecten en de beroemde muziekgeschiedenis.

Museum Thorn
Museum

Het Roerstreekmuseum, dat eigendom is van de Heemkundevereniging Roerstreek, is gelegen naast de basiliek van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus te Sint Odilienberg (5 kilometer ten zuiden van Roermond).

Roerstreekmuseum
Museum

Het Cuypershuis is een museum in Roermond, gevestigd in het voormalige woonhuis annex atelier van architect Pierre Cuypers. In verband met een herinrichting is het Cuypershuis voor het publiek gesloten van 9 maart tot en met september 2020.

Cuypershuis Roermond
Museum

Het Limburgsmuseum is weer geopend.Bezoek veilig dit populaire museum en koop nu je ticket online via de oranje button!

Limburgs Museum in Venlo
Bezoekerscentrum, Museum

Eynderhoof is een uniek levendig museum, het is meer dan alleen historische gebouwen.

Museum Eynerhoof
Museum

Als de grootste binnenhaven van Nederland is Maasbracht met recht het centrum van de binnenvaart. Aan de haven van Maasbracht bevindt zich het Maas Binnenvaartmuseum.

Maas Binnenvaartmuseum
Museum

De Musea Maaseik verwelkomen u in haar drie prachtige schatkamers.

Musea Maaseik
Museum

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is een museum en atelier voor keramische kunst.De Tiendschuur bevindt zich op het landgoed van Kasteel Holtmuhle. Biedt een boeiende kijk op de keramiekwereld en organiseert wisselexposities met keramiek van internationale allure, workshops, demonstraties, rondleidingen en kinderfeestjes. Keramiekcentrum Tiendschuur biedt kunst en nostalgie op een sprookjesachtige locatie.

Museum Keramiekcentrum Tiendschuur
Museum

In het Historiehuis maakt u kennis met de geschiedenis van Roermond. Vanaf het ontstaan tot en met deze eeuw heeft de stad een bewogen verleden.
Het voormalige Stedelijk Museum Roermond beheert drie soorten collecties, verspreid over verschillende locaties in de stad.

Historiehuis
Museum

Het Museum van de Vrouw in Echt is enig in zijn soort. Nergens in Nederland vind je een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. Zo dynamisch als dat is, zo vertelt het museum haar verhalen. In opeenvolgende tentoonstellingen wordt het leven van de vrouw belicht en de historie van de gemeente Echt-Susteren in beeld gebracht.

Museum van de Vrouw

Filters