Kinderwandelingen midden in Limburg

Voor kinderen in de basisschool leeftijd vanaf 8 jaar heeft VVV Midden-Limburg een divers programma met excursies voor gezinnen/ groepen met kinderen en leerlingen van basisscholen.

Alle excursies worden begeleid door een ervaren VVV gids, die op een leuke manier het gekozen thema tijdens een rondleiding uitlegt aan de leerlingen.

Er zijn excursies mogelijk naar de vestingwerken in Stevensweert en naar kasteel Montfort. Daarnaast zijn er diverse themawandelingen en excursies in Roermond.

Kinderwandeling

Door de eeuwen heen is Roermond veranderd in een moderne stad. Toch kunnen jullie nog sporen van vroeger terugvinden. En niet alleen boven de grond. Samen met de VVV -gids gaan jullie op zoek naar ondergrondse sporen uit het verleden. Deze kinderwandeling is geschikt voor kinderen van groep 7 en 8 (leeftijd 10-12 jaar).

Archeologiewandeling: Roermond onder onze voeten
Kinderwandeling

In de binnenstad van Roermond staan heel veel beelden. Tijdens deze kinderwandeling vertelt de gids meer over een aantal van die beelden en de mensen die de beelden gemaakt hebben.
Deze wandeling is geschikt voor kinderen van groep 7 (leeftijd 10-11 jaar).

Kinderwandeling: Beelden en hun kunstenaars
Kinderwandeling

Welk werk deden mensen vroeger? En wat is een ambacht?
De VVV-gids legt het uit tijdens deze kinderwandeling die geschikt is voor kinderen van groep 5 (leeftijd 8-9 jaar).

Kinderwandeling: Roermond en haar beroepen vroeger en nu
Kinderwandeling

Het verschil tussen de rechtspraak vroeger en nu komt in deze kinderwandeling uitgebreid aan de orde.
Deze wandeling is geschikt voor kinderen van groep 8 (leeftijd 11-12 jaar).

Kinderwandeling: Roermond en haar bestuur en rechtspraak in de Middeleeuwen en nu
Kinderwandeling

Roermond is een bisschopsstad, want er staat een kathedraal bij de Markt. Waar komt dat woord 'kathedraal' vandaan? Wat doet een bisschop eigenlijk en waar precies woont hij?
Dat vertelt de gids tijdens deze kinderwandeling die geschikt is voor kinderen van groep 7 (leeftijd 10-11 jaar).

Kinderwandeling: Roermond en haar Bisschoppen
Kinderwandeling

In de binnenstad van Roermond staan heel veel gebouwen. Die zien er bijna allemaal anders uit.
Waarom? Dat horen jullie tijdens deze kinderwandeling met een VVV-gids.
Deze wandeling is geschikt voor kinderen van groep 6 (leeftijd 9-10 jaar).

Kinderwandeling: Roermond en haar gebouwen
Kinderwandeling

Zag de Markt in Roermond er vroeger hetzelfde uit? Waren er toen ook veel restaurants en gezellige terrasjes? De VVV-gids vertelt tijdens deze kinderwandeling hoe de Markt van Roermond er in de Middeleeuwen uitzag.
De wandeling is geschikt voor kinderen van groep 4 (leeftijd 7-8 jaar).

Kinderwandeling: Roermond en haar Markt in de Middeleeuwen en nu
Kinderwandeling

Midden in het centrum van Roermond ligt de Munsterkerk. De kerk is meer dan 800 jaar geleden gebouwd. Samen met een VVV-gids bekijken jullie deze kerk van binnen.
De kinderwandeling is geschikt voor kinderen van groep 4, 5 en 6 (leeftijd 7-10 jaar).

Kinderwandeling: Roermond en haar Munsterkerk