Ontdek meer

 

Cultuur arrangementen voor groepen midden in Limburg

Midden-Limburg kent een veelzijdig cultureel aanbod. Er zijn diverse mogelijkheden om met een groep een dagje te genieten van het culturele aanbod midden in Limburg.

In diverse plaatsen kun je met een gids een themawandeling maken. Een van de mogelijkheden is een wandeling door Roermond, waarbij Pierre Cuypers centraal staat.

Deze beroemde Roermondse architect heeft o.a. het centraal station en het Rijksmuseum in Amsterdam gebouwd. Ook in Weert is het mogelijk een culturele stadswandeling te maken en het museum te bezoeken.

Je kunt ook kiezen om kennis te maken met het Limburgse cultureel erfgoed. Leer schieten als een koningsschutter bij een Limburgse schutterij of speel het oud Limburgse beugelen, een verrassend strategisch balspel. 

Genoeg mogelijkheden voor een cultureel dagje uit met een groep midden in Limburg.

Arrangement, Kunst en Cultuur

Een dagvullende Battlefield Tour per touringcar.
We ontdekken vele bijzonder plekken die in de gure oorlogswinter van 1945 het strijdtoneel waren van De slag om de Roerdriehoek. Tijdens de bustocht stappen jullie regelmatig uit de bus en maken dan korte wandelingen. Zowel in de touringcar als op locatie krijgen jullie uitleg over het verloop van de strijd.

Montfort 1945
Kunst en Cultuur

De bevrijding van Midden-Limburg verliep moeizaam en was voor de bevrijders en de bewoners een zware tijd. Tijdens deze bustocht vertelt de VVV-gids met name over lokale gebeurtenissen en ervaringen van de bewoners ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Bustocht: De bevrijding van Midden-Limburg
Tocht

Samen met de VVV-gids gaan jullie fietsend op zoek naar sporen van de Tweede Wereldoorlog in Melick, Vlodrop en Herkenbosch in Limburg.

Fietstocht: Sporen van WO II in de dorpen rondom de Roer
Kunst en Cultuur

Deze wandeling inclusief spelprogramma door het witte stadje Thorn staat geheel in het teken van het Thorns dialect.

Groepsactiviteit: wandeling 'Op zien Thoears'
Tocht

Ohe en Laak in Limburg behoorde vroeger tot de bezittingen van de graven Van den Bergh. Prominente monumenten herinneren nog aan die tijd.
Het Stevolgebied bij Ohe en Laak is een prachtig natuurgebied, ontstaan door ontgrinding. Samen met de VVV-gids maken jullie een boeiende fietstocht door dit mooie gebied met een rijke historie.

Historisch Ohe en Laak ontdekken op de fiets
Kunst en Cultuur

Rondleiding in het Limburgs museum over het ontstaan van Limburg en de Limburgers

Rondleiding in het Limburgs Museum: Typisch Limburg
Kunst en Cultuur

In de Limburgse schutterswereld is het schieten het hoofdonderdeel. Tijdens dit uitje kunnen jullie zelf testen in wie een echte schutter schuilgaat.

Schieten bij de schutterij