Ontdek meer

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR
  • 中文

 

Maasfietsroute Limburg

Internationale Maasfietsroute

De Internationale Maasfietsroute is een mooie uitdaging voor de meer of minder geoefende fietser. Deze route volgt de oevers van de rivier de Maas.Van bron tot monding is de Maasfietsroute zo'n 1000 km lang.Ontdek de geheimen van de bourgondische levensstijl langs deze route.De mooie, afwisselende route bied je een gevarieerd landschap met knusse stadjes en Maasdorpjes. Maar ook cultuurhistorisch en culinair is er van begin tot eind genoeg te genieten.

 

De trajecten van de Internationale Maasfietsroute door Limburg

Vanaf het Maastrichtse heuvellandschap tot aan Maasbracht kronkelt de Maas over ondiepe grindbanken, snelstromend en vrijwel onbevaarbaar. Scheepvaart ontbreekt op dit traject. Dat gaat via het parallel gegraven Julianakanaal. Het Maasplassengebied bij Roermond bestaat uit vele, voor de grindwinning gegraven plassen, vaak in open verbinding met de Maas.

Dit Midden-Limburgse, vlakke landschap is prettig te fietsen. Hier kun je lekker even op adem komen. Er zijn vele culinaire mogelijkheden en talrijke historische bezienswaardigheden. Winkelstad Roermond met haar wereldwijd bekende Designer Outlet Center heeft nog meer sterke troeven. Via het fraaie Noord-Limburgse Maasduinenlandschap fiets je vervolgens de provincie Brabant binnen.