Ontdek meer

 

Limburgs Museum in Venlo

Museum

Het Limburgsmuseum is weer geopend.Bezoek veilig dit populaire museum en koop nu je ticket online via de oranje button!

Het Limburgs Museum is een van de populairste familie-uitjes van Nederland. Beleef de geschiedenis en cultuur van Limburg. Van Neanderthalers tot ridders, van Romeinen tot mijnwerkers. Vlieg door de tijd!

Daarnaast zijn er altijd prikkelende wisseltentoonstellingen te zien, voor jong en oud, over uiteenlopende onderwerpen. Drukbezocht was de grote, interactieve expo over het werk van kinderboekenschrijver Paul van Loon, onder andere bekend van Dolfje Weerwolfje. En in 2019 trok de overzichtstentoonstelling van kunstenaar Evert Thielen, bekend van zijn gigantische veelluiken, meer dan 100.000 bezoekers.

Bijzondere locatie

Het museum staat op een plek waar eeuwenlang de stadsmuren en vestingwerken van de stad Venlo lagen. Nadat deze in 1870 gesloopt waren werd het terrein gebruikt als rangeeremplacement voor particuliere spoorwegmaatschappijen, die via Venlo een belangrijke internationale verbinding onderhielden. Aan de zijde van het station is tevens het oudst in Nederland bewaard gebleven tankstation terug te vinden. Dit Esso tankstation werd gebouwd in 1933 en heeft sinds de jaren zeventig aan verscheidene instanties en bedrijven onderdak geboden. De geschiedenis van het terrein is voor architect Jeanne Dekkers een belangrijke bron van inspiratie geweest bij de totstandkoming van haar ontwerp voor het museum.

Gelegen in de Venlose binnenstad, recht tegenover het station, is het Limburgs Museum prima bereikbaar. U bent van harte welkom van dinsdag tot en met zondag, tussen 11:00 tot 17:00 uur. Bezoek ons alvast op: www.limburgsmuseum.nl    

Openingstijden

Di-zo: 11:00 - 17:00 uur.

Faciliteiten

Toegankelijk voor gehandicapten
ja
Rolstoeltoegankelijk toilet
ja
Eigen parkeerterrein
nee
Internetverbinding
vrij beschikbaar
Betaalmogelijkheden
PIN
Reserveren
reserveren niet noodzakelijk
Contactpersoon
Charlotte Janssen