Ontdek meer

 

Groepsaccommodatie/vakantiewoning Roermond e.o: Huisje Merum

Groepsaccommodatie

De 16-p. prachtig gerenoveerde groepsaccommodatie/vakantiewoning in Roermond e.o Huisje Merum, van St. Limburgs Landschap is een juweeltje! Huisje Merum beschikt over 8 sfeervolle slaap- + 6 badkamers, een luxe leefruimte en een mooie landelijke ligging.

Het Limburgs Landschap werd erfgenaam van deze woning onder de voorwaarde dat het huisje en de directe omgeving bewaard zou blijven. Met toestemming van het echtpaar dat hiervoor eigenaar was van de woning werd besloten om de boerderij te zijner tijd om te bouwen tot vakantiewoning. Op die manier zouden nog vele na hen kunnen genieten van dit kleine juweeltje.

En zo geschiedde...

In 2011 is men gestart met de restauratie van de boerderij en inmiddels is de vakantiewoning verhuur klaar. De boerderij in Merum is omgetoverd tot een luxe 16-persoons vakantiewoning met 8 slaapkamer, 6 badkamers.

De vakantiewoning bestaat uit het voormalige woonhuis en de aangrenzende stal welke inmiddels in omgebouwd tot een riante leefruimte. De woning is gelegen aan de de rand van het natuurgebied de Isabellegreend.

De naam “Huisje Merum” beschrijft de woning goed: Van buiten is het een poppenhuisje om te zien, maar laat u niet misleiden door het verkleinwoord! Eenmaal binnen heeft u een zee van ruimte!

Via de voordeur komt u terecht in de voormalige keuken van het huisje Merum. Deze ruimte is nu ingericht als bijkeuken. Op de vloer liggen nog de originele tegels en ook alle inbouwkasten zijn behouden. Links van de bijkeuken bevindt zich de nieuwe open keuken en de aangrenzende riante leefruimte.

De stalpoorten in de zithoek, voorzien van gigantische glazendeuren, doen u nog herinneren aan de oorspronkelijke functie van deze ruimte. De woon- en eetkamer van vakantiewoning Merum bevinden zich namelijk in de voormalige stal van de woning. In de muren ziet u ook nog diverse kleine stalraampjes terug. Op de vloer ligt de authentieke Limburgse plavuis en door het vele hout dat verwerkt is voelt de leefruimte warm en sfeervol aan.

In het midden van de grote leefruimte voor de staldeuren bevindt zich een gemetselde openhaard partij waaromheen de gezellige zithoek is gesitueerd. Verder is er een grote houten eettafel aanwezig waar u met 16 personen heerlijk uitgebreid kunt tafelen.

Indien u zich even wilt afzonderen om een goed boek te lezen of om televisie te kijken dan is voor u op de verhoging in de woonkamer een tweede zithoek ingericht.

De open keuken is weer optimaal ingericht om voor een grote groep een heerlijke maaltijd te bereiden. In het midden bevindt zicht het werkeiland waaronder twee koelkasten en een separate vriezer zijn verwerkt.

In het totaal beschikt vakantiewoning Huisje Merum over acht slaapkamers. Op de begane grond achter de bijkeuken bevindt een 2-persoons slaapkamer voorzien van een eigen badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet.

Via een trap, die verstopt zit achter een originele deur in de bijkeuken, komt u op de bovenverdieping terecht. (Deze is overigens ook te bereiken via een tweede trap in de leefruimte.) Op de bovenverdieping, die geheel voorzien is van houten vloeren, bevinden zich achter felrode deuren de overige zeven sfeervol ingerichte 2-persoons slaapkamers. Drie slaapkamers zijn zeer ruim en beschikken over een eigen badkamer met douche en wastafel. De overige vier slaapkamers delen twee badkamers op de overloop, welke eveneens zijn voorzien van een ruime inloopdouche, wastafel en toilet. Zowel op de begane grond alsook op de bovenverdieping is tevens een separaat toilet aanwezig.

Buiten is het Huisje in Merum ook de moeite waard. Naast de woning ligt de privétuin van de vakantiewoning. Hier beschikt u over een terras en een grasveldje met aan het einde een overdekte open stal waaronder de pingpong tafel staat. 

Kortom, vakantiewoning Koningshof de Klaproos is een vakantiewoning die behalve rust en ruimte, ook enorm veel comfort zal bieden om heerlijk te genieten van familie en vrienden!

Is de 20-persoons accommodatie de Klaproos net te klein voor uw gezelschap? Dan bestaat de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief ook de Korenbloem erbij te huren. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen. Ook is in een van de bijgebouwen een vergader/recreatieruimte ingericht, welke u eveneens kunt koppelen aan uw verblijf.

Openingstijden

Ma-vr: 09:00 - 21:00 uur,
za, zo: 12:00 - 17:00 uur,
Toelichting: Het kantoor van Beaujean Vacances is geopend:
Maandag tot vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur.
Op zaterdag & zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

Faciliteiten

Internetverbinding
WiFi
Toegankelijk voor gehandicapten
nee
Rolstoeltoegankelijk toilet
nee
Parkeren bij accommodatie
ja
Lid VVV
ja
Huisdieren
Huisdieren toegestaan
Reserveren
reserveren verplicht