Fietsroute: 100 jaar Zangeres Zonder Naam

Fietsroute

Lengte: 38,17 kilometer. Onderweg kom je langs een aantal plaatsen van betekenis uit het leven van de Zangeres Zonder Naam.

Ter ere van de 100e geboortedag van de Zangeres Zonder Naam, Mary Servaes, blaast VVV Midden-Limburg de Fietsroute: Zangeres Zonder Naam nieuw leven in. De fietsroute die 8 jaar geleden werd ontwikkeld is volledig geactualiseerd. De Zangeres Zonder Naam Route leidt je door het Weerter gebied naar Stramproy, kerkdorp van Weert. Bovendien kom je langs een aantal prachtige natuurgebieden die het Weerter Land rijk is

Tijdens deze fietsroute komen we ook langs die Oerhollandse windmolens die staan in Stamproy te weten: Nijverheid, St. Jan en St. Anna. Deze worden alle drie beheerd door Molenstichting Weerterland en zijn in uitstekende conditie.

Het is maar voor weinigen weggelegd om al gedurende het leven een legende te zijn. De Zangeres Zonder Naam heeft deze status zeker verkregen. Met de bijzondere vertolking van de levensliedjes die Johnny Hoes voor haar uitzocht, schreef en in heel veel gevallen ook produceerde, gaat ze de geschiedenis in als een van de meest opvallende en bijzondere zangeressen die de Nederlandse en Vlaamse showbizz ooit heeft gekend.

Het repertoire van de koningin van het levenslied geeft nog steeds veel mensen troost, liefde en vriendschap door middel van de liedjes die direct uit het leven zijn gegrepen. Ze groeide op onder moeilijke omstandigheden en in bittere armoe.

Toch wist de Zangeres Zonder Naam zich op te werken tot de onvergetelijke “Koningin van het levenslied” die in alle kringen van hoog tot laag respect en waardering kreeg in zowel Nederland als in België.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

Fietsroute: 100 jaar Zangeres Zonder Naam