Ontdek meer

 

Autoroute en motorroute midden in Limburg - Westlus

Autoroute

Lengte: 148 km. Deze fraaie autoroute en motorroute loopt door het midden van Nederlands Limburg en een deel van Belgisch Limburg. Combineer deze tour je met de auto of motor met een lunch of kopje koffie waardoor je een dagje uit bent in het fraaie Limburgse landschap.

De tourtocht brengt je door de gemeentes Roermond, Maasgouw (met het witte stadje Thorn en vestingsstadje Stevensweert), Leudal, Weert en Nederweert in Nederlands Limburg. In Belgisch Limburg kom je onder andere door Maaseik, Aldeneik en Kessenich. Het is een fraaie combinatie van cultuur met veel kastelen, molens en kapellen, en de steden Roermond, Weert en Maaseik. Daarnaast zie je veel water (o.a. de Maasplassen, de Maas en een aantal beken) en geniet je van veel landelijk groen. Je komt ook door de groenste regio van Europa; Weert. Een zeer afwisselende toeristische route voor auto of motor, die geen moment verveelt.

Al met al een perfecte route om een mooie dag door te brengen midden in Limburg, waarin je je eigen tempo bepaalt en je onderweg op diverse plaatsen kunt stoppen om te genieten van het landschap, de cultuur en de Limburgse streekgerechten.

De route vormt een volledige cirkel, waardoor deze overal op de route gestart kan worden.  

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg
Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook inladen op je smartphone of tablet of deze delen via diverse kanalen.

Beschik je niet over een smartphone of rijd je de route liever met een papieren routebeschrijving? Download hier de routebeschrijving van de auto- en motorroute Westlus Midden-Limburg.

Contactgegevens

Autoroute en motorroute midden in Limburg - Westlus
Wilhelminasingel
6041 CH ROERMOND
Nederland

Faciliteiten

Afstand
148 km
Gemarkeerd
nee
Route typering
Natuurroute
Route kenmerken
Van A naar A
Toelichting startpunt
De route vormt een ronde en kan overal gestart worden. Voorbeeld: Roermond