Ontdek meer

 

Auto- of motorroute gemeente Leudal

Autoroute

Lengte: 87 km. Deze auto en motorroute brengt je door de, wat oppervlakte betreft, grootste gemeente van Midden-Limburg, Leudal.

Het is een route die een mooie variatie vormt tussen de gevarieerde landschappen en de vele dorpen in de gemeente. Onderweg geniet je o.a. van mooie culturele en religieuze gebouwen.

De routebeschrijving start in Heythuysen, de grootste plaats binnen de gemeente. Hier kom je door de mooie winkelstraat. Onderweg passeer je diverse molens, zowel wind- als ook watermolens. Ook zie je verschillende mooie kastelen langs de route. Niet alleen kent ieder dorp haar eigen unieke kerk; daarnaast vind je op vele plaatsen langs de route een grote diversiteit aan kapellen. Een aantal ervan zijn zeker de moeite waard om eens van binnen te bekijken. Let ook eens op de verschillende varianten in wegkruisen onderweg.
In de gemeente lopen ook diverse beken die je onderweg een aantal malen passeert.
In Neer kom je dicht langs de Maas en heb je een geweldig uitzicht over de Maas en een deel van de Maasplassen. Ook het kanaal Wessem-Nederweert komt op je pad tijdens de route.
 

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

 

Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook inladen op je smartphone of tablet of deze delen via diverse kanalen.
 

 

Beschik je niet over een smartphone of rijd je de route liever met een papieren routebeschrijving? Print hier dan de routebeschrijving van de auto- en motorroute Leudal.
 

 

Contactgegevens

Auto- of motorroute gemeente Leudal
Dorpstraat 120
6093 ED HEYTHUYSEN
Nederland

Faciliteiten

Afstand
87 km
Gemarkeerd
nee
Route typering
Natuurroute
Route kenmerken
GPS route
Route kenmerken
Van A naar A
Toelichting startpunt
Heythuysen