Ontdek meer

 

Auto- of motorroute gemeente Beesel

Autoroute

Lengte: 22 km Deze auto- en motorroute door het groenste dorp van Nederland in 2015 leidt je langs veel groen, water, dorpjes en gehuchtjes.

Ook passeer je veel cultuur, zoals beltkorenmolen de Grauwe Beer (die op gezette tijden open is voor bezichtiging), kasteel Nieuwenbroeck, diverse kapellen en wegkruisen en veel oude boerderijen. Ook de oude begraafplaats met haar eeuwenoude muur is een bezichtiging waard.

Drakendorp Beesel is bekend van het Draaksteken, een festijn dat iedere 7 jaar in Beesel wordt gehouden. Binnen de gemeente wordt op diverse plaatsen uiting gegeven aan herkenbaarheid als drakendorp. Zo vind je op de route o.a. een mooi en groot standbeeld van een draak.

De route is een volledige lus, zodat je deze overal op de route kunt starten.
De autoroute brengt je in de dorpen Beesel en Reuver, maar ook door de gehuchten Ouddorp, Rijkel en het Beesels Broek. In het Beesels Broek vind je veel monumentale boerderijen die vaak hun oude naam behouden hebben.

De gemeente Beesel ligt ingeklemd tussen de Maas en Duitsland. De route brengt je zowel langs de Maas als ook vlak bij de Duitse grens. Het is een afwisselende route, waarbij je op het ene moment door dorpjes rijdt en op het andere moment geniet van de natuur. Op de rustige wegen tref je vaak alleen fietsers aan.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook inladen op je smartphone of tablet of deze delen via diverse kanalen.

Beschik je niet over een smartphone of rijd je de route liever met een papieren routebeschrijving? Print hier dan de routebeschrijving van de Beesel auto- en motorroute.
 

 

Contactgegevens

Auto- of motorroute gemeente Beesel
Raadhuisplein 1a
5953 AL REUVER
Nederland

Faciliteiten

Afstand
22 km
Gemarkeerd
nee
Route typering
Natuurroute
Route kenmerken
GPS route
Route kenmerken
Van A naar A
Toelichting startpunt
Beesel