Ontdek meer

 

Kerstvakantie in Limburg

Vakantie midden in Limburg, dat is het hele jaar door genieten! Statistisch gezien is het één van de warmste plekjes van Nederland. Dus kom en geniet in de buitenlucht van je vakantie!

Ga fietsen of wandelen in de natuur. Stel je eigen route samen of maak gebruik van de vele wandel- en fietsroutes op onze routeplanner. Met twee Nationale Parken en grensoverschrijdende en lokale natuurgebieden ben je er echt even tussenuit. 

Natuurlijk biedt Midden-Limburg meer mogelijkheden voor uitstapjes. Uitjes met de kinderen? Voor zowel kleuters alsook tieners is er veel te zien, te doen en te beleven.

Het hele jaar door zijn er tal van evenementen midden in Limburg. Van grote festivals zoals BospopSolar en het Limburg Festival tot markten en braderieën. Allemaal goed voor een dagje uit met vrienden of met het hele gezin.

Winkelen

Midden-Limburg is dè perfecte plek om gezellig te winkelen. Grote winkelketens worden hier afgewisseld met leuke speciaalzaken. Drink een kopje koffie of ga lekker lunchen op een van de terrassen op de gezellige pleinen. In winkelstad Weert kun je volop winkelen en flaneren. Proef de Limburgse vlaai op één van de vele terrassen op de gezellige pleinen in het centrum. Of ontdek het Designer Outlet Roermond, een winkelparadijs op slechts drie minuten lopen van de historische binnenstad van Roermond.

 

Het Designer Outlet Roermond heeft maar liefst 200 winkels en 250 designermerken met kortingen die oplopen tot wel 70%. Het aanbod bestaat uit modemerken als Prada, Gucci, Armani en Burberry, maar ook uit sportlabels als Puma, New Balance, Nike en Adidas. Daarnaast zijn er mainstreet merken te vinden als Guess, Diesel, Superdry en Desigual.

Ook het Retailpark en de Huis- en Tuinboulevard aan de rand van de stad Roermond zijn een bezoek meer dan waard. Bij deze winkelcentra met winkels en eetgelegenheden, parkeer je gratis. 

  

Watersport en waterrecreatie

Het zomerse weer en genoeg zwem- en recreatiewater in Midden-Limburg is een lekkere combinatie voor elke watersportliefhebber.  De Maasplassen vormen immers het grootste aaneengesloten watersport gebied van Nederland.

Maar ook relaxed recreëren aan het water op één van de stranden is een uitje voor het hele gezin.

En die keer dat het tijdens je vakantie regent, dan zijn er diverse overdekte uitjes voor zowel kinderen als volwassen.

Meer in Midden-Limburg

Naast natuur, winkelen en water heeft Midden-Limburg een schat aan cultuur. Kastelen, molens, kerken, kruisen en kapellen, je vindt het in het Limburgse landschap! Ontdek het witte stadje Thorn, of het vestingstadje Stevensweert op het eiland in de Maas

Het buitenland België en Duitsland vind je letterlijk 'om de hoek'. Bezoek de mooie Duitse grensplaatsjes BrüggenWassenberg en Wegberg.

Kortom er is in Midden-Limburg genoeg te zien, te doen en te beleven. Van camping tot hotel en van bungalowpark tot B&B, er zijn volop mogelijkheden voor een weekendje weg, midweek of langer verblijf.

Midden-Limburg, je voelt het pas als je er bent!