Ontdek meer

 

Gemeentes en omgeving Midden-Limburg

Toeristisch Midden-Limburg bestaat uit de gemeentes Beesel, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. Net over de grens werkt VVV Midden-Limburg samen met de Duitse gemeentes BrüggenWassenberg en Wegberg.

De grote diversiteit binnen de gemeentes maakt Midden-Limburg tot een populaire regio voor een lange of een korte vakantie of gewoon een dagje uit.

Midden-Limburg is uniek door de combinatie van natuur, cultuur, water, shoppen en het buitenland dichtbij. De natuur met nationale en grensoverschrijdende parken is met name vertegenwoordigd in de gemeentes Roerdalen en Weert. 

Cultuur kom je in elke gemeente tegen. Bezoek de gemeente Roermond met zijn historische binnenstad en de gemeente Maasgouw met het eiland in de Maas en het witte stadje Thorn. Maar ook de vele molens (met name in Leudal en Weert), kastelen en monumenten dragen bij aan de veelzijdigheid van Midden-Limburg. 

Water speelt ook een grote rol midden in Limburg. De Maas en Maasplassen zijn het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Hier kun je diverse watersporten beoefenen en heerlijk recreëren. De rivieren de Roer, de Maas en de Swalm meanderen door de regio. 

Midden-Limburg is een mekka voor shoppers. In Roermond vind je het Designer Outlet, het Retailpark, de Huis- en Tuinboulevard en de binnenstad met een diversiteit aan winkels. Ook Weert met haar vele speciaalzaken, overdekte winkelcentrum en vele pleinen is top voor shopliefhebbers.

Naast de combinatie natuur, cultuur, shoppen en watersport, heeft Midden-Limburg het buitenland dichtbij. In één dag eet je kuchen in Duitsland en drink je een lekker biertje in België op het terras. Om vervolgens heerlijk te overnachten in Midden-Limburg.

 • Bijzondere dorpen midden in Limburg

  De dorpen en stadjes in Midden-Limburg hebben een bijzonder karakter. De bezienswaardigheden zijn terug te vinden bij de desbetreffende gemeente.

  Enkele bijzondere parels zijn uitgelicht.  

 • Thorn - het witte stadje

 • Stevensweert - vestingstadje

 • Blik over de Midden-Limburgse grens

  Midden-Limburg grenst aan België en Duitsland. Deze geeft Midden-Limburg een internationale allure. Je bent snel even de grens over om te genieten van al het moois dat het 'buitenland' te bieden heeft.

  De gemeente Echt-Susteren grenst aan Midden-Limburg. Bekijk de toeristische plekken in deze gemeente.

 • Gemeente Echt-Susteren

 • Duitsland - Brüggen

 • Duitsland - Wegberg

 • Duitsland - Wassenberg

 • Magazine 'Limburg'

  Het magazine 'Limburg' laat je op een leuke manier kennis maken met de regio Noord- en Midden-limburg. Een blad vol informatie en inspiratie over al het moois dat het noorden en midden van Limburg voor de toerist of recreant te bieden heeft. Een uitgave van Limburg Marketing.

   

  Magazine downloaden of delen.