Ontdek meer

 

Fietsevenementen Midden-Limburg

Midden-Limburg: decor van topsport fietsevenementen

Ieder jaar vinden er verschillende grote professionele fietsevenementen plaats in Midden-Limburg.

De regio Midden-Limburg leent zich hier perfect voor. Het ene moment fiets je door de overweldigende bosrijke natuur en het ander moment fiets je door één van de typische Limburgse dorpjes. Ideaal voor een groot sportief of recreatief wielerevenement of wielerwedstrijd.

Ladies Tour, wielrennen in Weert

Weert was dit jaar weer onderdeel van de Boels Ladies Tour. De absolute wereldtop aan wielrensters neemt deel aan deze wielerronde. De Boels Ladies Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd van hoog niveau. De Tour maakt deel uit van de UCI Women’s World Tour, Hiervoor zijn de beste 20 ploegen van de UCI-ranglijst automatisch uitgenodigd. Download HIER de GPX route Etappe Weert.  

Long Course Weekend Holland – Beesel 2020

Drie dagen lang staat de gemeente Beesel in het teken van het Long Course Weekend. Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september kunnen sportievelingen deelnemen aan een sportweekend op maat. Atleten kunnen deelnemen aan 3 verschillende disciplines: hardlopen, zwemmen en fietsen. Iedere discipline bestaat uit meerdere afstanden, ideaal voor de ervaren en minder ervaren sporters. Voor de echte Die Hards is er de speciale Long Course optie: de langste afstand in iedere discipline. Een ideale opstap naar het voltooien van een echte triatlon, de Iron Man.

Recreatieve fietstocht

Fietsvierdaagse Roerdalen

De Fietsvierdaagse de Roerstreek is een recreatief fietsevenement waaraan iedereen, jong en oud, kan deelnemen. Iedere dag worden er drie nieuwe bewegwijzerde fietsroutes uitgezet van respectievelijk 30, 45 en 60 kilometer. Meer informatie over de Fietsvierdaagse.

Hap & Trap routes

VVV Midden-Limburg heeft in samenwerking met diverse horeca ondernemers een aantal Hap & Trap fietsroutes samengesteld. Lekker fietsen en onderweg op een paar plaatsen een hapje eten op bijzondere plekken. 

Er is een grensoverschrijdende Hap& Trap route langs de Maasplassen en een Hap & Trap route door de gemeente Roerdalen.

Fietstochten met een VVV-gids

Heerlijk op de fiets de omgeving verkennen onder leiding van een VVV-gids. Onderweg hoor je meer over hetgeen je ziet en leer je veel over de omgeving. Fiets je mee? Kies je thema hier!

In het natuurgebied Het Brachterwald lag tot 1996 een munitieopslagplaats met 50.000 ton munitie van het Britse Rijnleger. O.l.v. een gids fiets u door Het Brachterwald en wordt u geïnformeerd over het militaire verleden en de mooie natuur en groot wild in het gebied. Kijk hier voor meer informatie over onze fietsexcursie Brachterwald.

Overnachten in Midden-Limburg

Tijdens een van de evenementen overnachten in de omgeving? Bekijk snel de mogelijkheden en boek een voordelige overnachting in de buurt van je wieler evenement.