Ontdek meer

 

Fietsen in Limburg is vlak fietsen in een prachtig natuur landschap!

Midden-Limburg, ideaal voor fietstochten of een fietsvakantie

Wie denkt dat Limburg alleen uit heuvels bestaat heeft het mis. Midden in Limburg kun je vlak fietsen in een zeer gevarieerde omgeving. Het ene moment fiets je door de overweldigende  bosrijke natuur en het ander moment fiets je door een van de typische Limburgse dorpjes.

Fietsknooppunten netwerk

Midden-Limburg heeft een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk van zo’n 1.000 kilometer met genummerde knooppunten. Dit eenvoudig bewegwijzerde systeem biedt de fietser eindeloos veel routemogelijkheden. Pontjes zetten je de rivier over en een groot deel van de routes zijn autovrij. Uniek aan fietsen in Midden-Limburg is dat het fietsknooppuntennetwerk aansluit op het Duitse- en Belgische netwerk. Op één middag drink je een Belgisch biertje en eet je “Kuchen” in Duitsland.

 

Fietsrouteplanner

Plan op deze website je route vooraf via de uitgebreide digitale routeplanner. Alle fietsknooppunten in Midden- en Noord-Limburg staan eveneens op de fietsknooppuntenkaart, verkrijgbaar bij één van de VVV vestigingen of in de webshop.

Boels Ladies Tour 2018

Download hier de GPX Route van de Etappe Weert met de doorkomstplaats Thorn, met haar kasseien straatjes.

GPX Download Etappe Weert

 

 • Ondernemers met een hart voor fietsers

  Ondernemers midden in Limburg dragen fietsers een warm hart toe. Zij bieden voorzieningen variërend van een oplaadpunt, een omkleedgelegenheid tot (gratis) parkeermogelijkheden. Of stap af voor een kopje koffie met Limburgse vlaai, een lekkere lunch of diner met streekproducten.

 • Fietsroutes

  Midden-Limburg biedt een breed scala aan kant- en klare fietsroutes. Deze routes voeren je door typische Limburgse dorpjes, langs de Maas en Maasplassen of door natuurgebieden en Nationale Parken. Ook zijn er diverse routes met een thema. Deze routes zijn verkrijgbaar in de diverse VVV vestigingen midden in Limburg of via de webshop van VVV Midden-Limburg. Liever je eigen route samenstellen, kijk dan op de digitale fietsrouteplanner van VVV Midden-Limburg.

 • Bezienswaardigheden onderweg

  Midden-Limburg is rijk aan cultureel erfgoed. De diversiteit biedt voor elk wat wils. Via de fietsknooppunten kom je langs vele interessante cultuurhistorische objecten, zoals monumentale boerderijen, goed onderhouden kastelen, mooie kerken, bijzondere molens en op kleine kerkjes lijkende kapellen. 

  Op de routeplanner kun je zien waar de bezienswaardigheden liggen.

 • Fietsers welkom

  Zie je het Fietsers Welkom! gevelbordje bij horeca- en logiesbedrijven dan zijn deze ondernemers in het bezit van dit kwaliteitslabel en bieden zij extra service voor fietsers. Jaarlijks wordt dit kwaliteitslabel vernieuwd. Dit is te zien aan de jaarsticker op het gevelbord. 

  Bij Fietsers Welkom! bedrijven kun je rekenen op:

  Daghoreca geopend van mei t/m september, tenminste 5 dagen per week vanaf 11.00 uur. 
  Een beschikbare trekkersplaats op een camping.
  Logiesverstrekkers & campings die gasten accepteren voor 1 nacht.
  Logiesverstrekkers die een afgesloten fietsenstalling bieden.
  Aanwezigheid van een bandenplakset, fietspomp en EHBO-set.
  Het gratis bijvullen van hun bidon.
  Inzage of verkoop van fietskaarten.
  Droger of droogrek voor natte kleding bij logiesverstrekkers

  Actueel overzicht van alle deelnemende bedrijven.

 • Mountainbiken

  Voor mountainbikers zijn er midden in Limburg avontuurlijke en sportieve routes. Het grote aanbod aan natuurgebieden en bosrijke omgeving maakt Midden-Limburg uitermate geschikt om te  mountainbiken.

  Kijk hier voor de mountainbike routes midden in Limburg.

 • FietsNed pechpas

  Onverhoopt pech met je fiets? 

  FietsNed helpt je zo weer op weg. Voor houders van een FietsNed-pechpas is deze hulp kosteloos.

  Wat houdt de FietsNed - pechpas in?

  De pechpas biedt een landelijke dekking voor zowel een gewone fiets als voor een elektrische fiets. De pechpas staat garant voor kosteloze reparatie bij pech onderweg (ex. onderdelen) en gratis vervoer als reparatie niet mogelijk is.

  Een jaarabonnement kost € 32,50 en is te koop bij de VVV’s in Thorn, Reuver en Roermond. De pas wordt bij aankoop geactiveerd.

 • Fietsverhuur

  Diverse ondernemers in Midden-Limburg verhuren fietsen. Huur een standaard fiets, een elektrische fiets, een tandem of een kinderfiets. Dit kan individueel maar zeker ook met groepen.

  Waar kun je een fiets huren midden in Limburg?

 • Fietsveer

  In het waterrijke Midden-Limburg varen op verschillende plaatsen fietsveren om je rivier de Maas over te zetten zodat je je fietstocht kunt vervolgen.