Ontdek meer

 

VVV Fietstocht Cuypers op de fiets

Fietstocht

ROERMOND: Roermond, Grotekerkstraat 2, van: 13:00 tot 17:00, VVV Fietstocht Cuypers op de fiets, Kosten:Een deelnamebewijs voor de fietstocht (EU 5,00 volwassene) is te koop bij de VVV, Markt 17.

Dit jaar vindt in het Cuypersweekend een fietstocht over Pierre Cuypers plaats. Niet alleen in Roermond zelf is veel werk van Cuypers te bewonderen, ook in de naaste omgeving heeft hij zijn sporen duidelijk zichtbaar nagelaten. Diverse woonhuizen, kerken, parken, begraafplaatsen in onze regio zijn door hem ontworpen, aangepast of gerestaureerd.
Op zondag 16 juni zullen twee VVV-gidsen de belangstellenden begeleiden op een fietstocht door de binnenstad, langs de Kapel in "t Zand, Melick, Sint Odiliënberg en Posterholt, waar bij talrijke monumenten zal worden stilgestaan en uitleg wordt gegeven. De gidsen vertellen u over de persoon Pierre Cuypers, over het ontstaan van de monumenten en meestal ook nog een anekdote die verband houdt met het betreffende bouwwerk.
Onderweg wordt er een pauze bij een horeca-ondernemer ingelast, waar u eventueel (op eigen kosten) een drankje kunt nuttigen. I.v.m. kermis op de Markt, start de fietstocht om 13.00 uur vóór de Kathedraal.

Koop je e-tickets voordelig via onze ticketshop:
https://www.webshopvvvmiddenlimburg.nl/nl/category/tickets/

Contactgegevens

Roermond
Grotekerkstraat 2
6041 CR ROERMOND
Nederland
0475 335 847

Openingstijden

Zo 16 juni 2019 13:00 - 17:00 uur.

Faciliteiten

Toelichting prijs
Een deelnamebewijs voor de fietstocht (€ 5,00 volwassene) is te koop bij de VVV, Markt 17.