Bezoek het streekmuseum Stevensweert Ohe en Laak

Tentoonstelling

STEVENSWEERT: Streekmuseum Stevensweert Ohe en Laak, Jan van Steffeswertplein 1, van: 13:00 tot 16:00, Bezoek het streekmuseum Stevensweert Ohe en Laak, Kosten:entree EU 3,00 p.p. kinderen t/m 12 jaar, museumkaarthouders en leden Amici Insulae gratis

Het streekmuseum Stevensweert-Ohé is gesitueerd in het voormalige gemeentehuis van Stevensweert. Het gebouw is een rijksmonument en in 1858 ontworpen door de beroemde architect P.J.H. Cuypers. De naam van het museum verwijst naar de twee woonkernen die zich op het Eiland in de Maas bevinden. In het museum maak je door middel van de film "Eiland in de Maas van alle tijden" kennis met de ontstaansgeschiedenis van dit bijzondere gebied en de vesting Stevensweert. De collectie is ingedeeld in een aantal thema"s zoals de baggervondsten, beeldhouwkunst, munten en penningen. De maquettes van het kasteel Stevensweert, het kasteel Walburg en van de vesting Stevensweert brengen de geschiedenis tot leven. De beroemdste baggervondst ooit in Nederland kun je in het museum bewonderen, het is de zilveren replica van de Kantharos van Stevensweert.

Gesloten op 7 en 8 september 2019 i.v.m. de kermis.

Streekmuseum Stevensweert Ohe en Laak
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ STEVENSWEERT

Do 4 april 2019 t/m zo 27 oktober 2019
do-zo: 13:00 - 16:00 uur.

Toelichting prijs
entree € 3,00 p.p. kinderen t/m 12 jaar, museumkaarthouders en leden Amici Insulae gratis