Ontdek meer

 

Beesel midden in Limburg

Groenste dorp van Nederland

In 2014 is de gemeente Beesel uitgeroepen tot het Groenste Dorp van Nederland. Beesel won Goud in de nationale groencompetitie van Entente Florale 2014. De jury roemde Beesel als dorp met een uitzonderlijk fraai landschap. Het buitengebied is in agrarisch beheer en bevat veel zeldzame natuur, zoals dassenburchten. Een dicht netwerk van recreatieve paden maakt van de gemeente een groene parel. De gemeente Beesel is ideaal om te wandelen, fietsen, nordic walken en paardrijden. Ook het buitenland, met onder meer het Brachterwald en de stad Brüggen is comfortabel dichtbij. De grote steden zijn via de autosnelweg makkelijk bereikbaar, net zoals de westelijke zijde van de Maas via het pittoreske fietsvoetveer.

Karakteristiek dorp Beesel

De gemeente Beesel kenmerkt zich door de Limburgse gemoedelijkheid. Het dorp Beesel is een karakteristiek dorp met monumentale panden en een gezellig marktplein met rondom een aantal horecagelegenheden. Beesel ademt eeuwenoude tradities en de gastvrijheid van de bevolking. Bovendien kun je genieten van de schoonheid van de lokale keramiek, een toonbeeld van creativiteit.

Beleef de legende van Sint Joris en de draak

Al sinds 1736 wordt de legende van Sint Joris en de draak in Beesel levend gehouden. Eens in de zeven jaar staat het hele dorp in het teken van deze oeroude strijd tussen goed en kwaad. In zes imposante theatervoorstellingen krijgt het Draaksteken gestalte. Laat je in Beesel verrassen door theaterspel, muziek, zang, gevechten, drama en humor!

Gevarieerd aanbod in Reuver en Offenbeek

Bezoek ook de kernen Reuver en Offenbeek, met hun gevarieerd winkelaanbod en gezellige restaurantjes. Het mooie landschap tussen de verschillende kernen met haar vele kapellen, kruisen en andere pittoreske monumenten nodigt uit voor een bezoek. Rust en de landschappen  Meerlebroek en Beesels broek en de kleine buurtschappen Ronckenstein en Rijkel staan daarbij voorop.

Contact VVV

VVV vestiging, agentschap of informatiezuil in de gemeente Beesel.