DISCOVER MORE

 

Kasteeltuinen Arcen

Park/garden

Kasteeltuinen Arcen is een project van Stichting het Limburgs Landschap. Het park is goed begaanbaar voor minder validen in een rolstoel. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd aan een korte lijn.

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen.

Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park heeft meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuwse kasteel.

Kasteeltuinen Arcen is in 2016, 2017 en 2018 door Land van ANWB verkozen tot het Leukste uitje van Limburg!

Op een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en watervallen. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring. Bij de aanleg van het park hield landschapsarchitect Niek Roozen rekening met de verschillende seizoenen. Zowel in voorjaar, zomer en herfst is Kasteeltuinen Arcen een bezoek meer dan waard.

Naast een bezoek aan de tuinen kunnen de bezoekers van het park ook genieten van diverse activiteiten.Tweemaal dagelijks start er een (gratis) rondleiding waar bezoekers zonder vooraanmelding kunnen aansluiten. In de weekenden is er regelmatig livemuziek op het podium van de Casa Verde.

Kasteeltuinen Arcen heeft daarnaast een goed gevulde evenementenkalender met daarop o.a. bloemenshows en exposities.

Ook de jongste bezoekers kunnen zich uitstekend vermaken in het park. De Bergtuin beschikt over een groot speelstrand met een vlot en een avontuurlijk aangelegde 21-holes midgetgolf baan. De baan is aangelegd in een berglandschap en de banen liggen verscholen tussen watervallen, stroomversnellingen en grotten. Er is ook een speurtocht die door het gehele park loopt. In de Aaiweide kunnen kinderen knuffelen met de Vlaamse reuzen en geitjes en de Koi eten uit je hand in de Koivijver. Bovendien worden er in de vakanties regelmatigkinderactiviteiten georganiseerd. In juli en augustus hebben kinderen gratis entree! 

Opening hours

Sa 6 April 2019 including Su 3 November 2019
Mo -Su: 10:00 - 18:00 hour.

Facilities

Disabled access
yes
Toilet accessible for wheelchairs
yes
Parking next to accommodation
yes
Pets
Pets only on leash
Guided tours
yes
Paid parking
yes
Bookings
reservation not possible