DISCOVER MORE

 

Het Weerterbos

Nature reserve

Het Weerterbos ligt in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden niet in de gemeente Weert, maar in de gemeente Nederweert

Het vormt echter een centraal element in een zeer uitgestrekte gordel van bos- en heidegebieden. Naast het eigenlijke Weerterbos behoren nog verschillende vanouds anders genaamde deelgebieden bij het reservaat.

Tegen de provinciegrens met Noord-Brabant vind je in het Weerterbos de grenskerk: een openluchtkerk en tevens monument. In het noordwesten van het Weerterbos ligt een gebied met open grasland. Het gebied bestaat uit vochtige en droge bossen, graslandpercelen en kleine heideveldjes. Verspreid liggen herstelde vennen en centraal in het gebied bevindt zich de tot natuurgebied omgevormde graslandenclave van voormalige boerderij de Grashut. Na sloop van de Grashut werd op deze plaats een uitkijktoren gebouwd, vanwaar je nu de vele edelherten kunt zien.

Het net van wandelpaden is voor wandelaars vrij toegankelijk. Honden mogen aangelijnd mee. Er lopen door het gebied diverse gemarkeerde routes: bruin [4,7 km], rood [6,8 km], oranje [8,2 km], geel [ 9,3 km] en groen [3,5 km].

Fietsroutes midden in Limburg
Wandelroutes midden in Limburg

Terug naar natuurgebieden Midden in Limburg

Contact information

Het Weerterbos
Heugterbroekdijk 34
6031 LE NEDERWEERT
Netherlands