DISCOVER MORE

 

Autoroute en motorroute midden in Limburg - Oostlus

Motorway

Lengte: 116 km. Deze fraaie autoroute en motorroute loopt door het midden van Nederlands Limburg en een deel van de Duitse provincie Nord-Rhein-Westfalen. Onderweg zie je een mooie variatie van landschappelijke hoogtepunten, culturele hoogstandjes en water in verschillende varianten. Je kunt op diverse attractieve plekken stoppen om eens rustig van de omgeving of van een hapje of drankje te genieten.

De route start in Roermond, van waar je naar het landelijke Boukoul met haar fraaie kasteel Hillenraedt gaat. Vervolgens rijd je via Asselt langs de Maasplassen en de rivier de Swalm naar Beesel, waar je kasteel Nieuwenbroeck passeert. Via Swalmen beland je in het Duitse stadje Brüggen, bekend om haar historisch centrum met o.a. de Burg Brüggen en de fraaie waterradmolen. Via de Bundesstrasse beland je in Wassenberg, waar wederom een bijzonderre burcht wacht. Hier verlaat je Duitsland en rijd je de gemeente Roerdalen binnen. In Roerdalen passeer je verschillende parels, zoals o.a. de fraaie molen in Melick, de Baseliek in st. Odiliënberg, de Roerbocht in Lerop en de kasteelruïne in Montfort.

De route vormt een lus, waardoor deze overal op de route gestart kan worden. Bovendien sluit deze op het start/eindpunt aan op de Midden-Limburg Westlus route.

Al met al een perfecte route om een mooi deel van de dag door te brengen midden in Limburg, waarin je je eigen tempo bepaalt en je onderweg op diverse plaatsen kunt stoppen om te genieten van het landschap, de cultuur en de Limburgse streekgerechten.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

Hier vind je ook informatie over o.a. bezienswaardigheden en horeca langs de route. Je kunt hier de route ook inladen op je smartphone of tablet of deze delen via diverse kanalen.

Beschik je niet over een smartphone of rijd je de route liever met een papieren routebeschrijving? Download hier de routebeschrijving van de auto- en motorroute Oostlus Midden-Limburg.

Contact information

Autoroute en motorroute midden in Limburg - Oostlus
Maastrichterweg
6041 NZ ROERMOND
Netherlands

Facilities

Distance
116 km
Signposted
no
Route typing
Nature track
Route characteristics
From A to A
Toelichting startpunt
Kan overal langs de route gestart worden. Als voorbeeld: Roermond