DISCOVER MORE

 

Vlinder- en kruidentocht Molenplas

Excursion

Struin mee door de wilde bloemen- en kruidenzee langs de Molenplas bij Stevensweert en geniet met de gidsen van de kleuren- en geurenrijkdom van een zelfgeplukt veldboeket
- Wilde bloemen
- Wandelen

Struin mee door de wilde bloemen- en kruidenzee langs de Molenplas bij Stevensweert en geniet met de gidsen van de kleuren- en geurenrijkdom van een zelfgeplukt veldboeket. Beleef de zomer tijdens deze begeleide wandeling over de bloemrijke oevers van de Molenplas bij Stevensweert. De ervaren gebiedsgidsen Eef en Rikie dompelen jullie onder in de vele zomerbloeiers in de struinnatuur naast de Molenplas. Zij verklappen je de geheimen van dit paradijs voor vlinders, vogels, bloemen en kruiden als sleutelbloem, slangenkruid en wilde marjolein. Het wordt een verrassend zomer-avontuur, met kleurrijk veldboeket voor thuis. De deelname is gratis.

Zomer-avontuur in de natuur
Beleef op zondag 4 augustus van 10.00u tot 12.00u de zomer op de weelderig begroeide oevers van de Molenplas bij Stevensweert. Kijk je ogen uit over een zee van wilde bloemen en kruiden. Steeds opnieuw verbazen we ons in de Maasvallei over de afwisselende bloemen-, planten- en kruidenpracht, de verrassende bewoners in het gebied en het veranderende landschap. 's Winters een grijze, kale en soms onherbergzame vlakte maar nu in de zomer opnieuw een zee van bloemen in groei en bloei.

Een oase in het land waar de wilde bloemen steeds meer terrein verliezen. Sluit je ogen en ruik de geuren of ga eens door de knieen en tuur naar de kleuren, de vormen en ontdek talloze insecten. Hier beleef je steeds opnieuw een bijzonder natuuravontuur vol verrassingen. Elk seizoen is anders, elk bezoek is anders!

Gebruik stevige schoenen en draag een broek met lange pijpen.

Contact information

Maasvallei, parkeerplaats Hompesche Molen
Molendijk 6 6
6107 AA STEVENSWEERT
Netherlands

Opening hours

Su 4 August 2019 14:00 - 16:00 hour.

Facilities

Minimum Age
6
Maximum Age
80