DISCOVER MORE

 

Tentoonstelling 'Toen de kanonnen zwegen...'

Exhibition

MAASBRACHT: Andreashal Maasbracht, Europlein 7, van: 10:00 tot 17:00, Tentoonstelling 'Toen de kanonnen zwegen...', Toegang is gratis.

Centraal in de tentoonstelling staat de regio Midden-Limburg, met name ten oosten van de Maas, en in diverse overzichtelijke thema"s komt de Tweede Wereldoorlog volledig aan bod. We kunnen de vrijheid immers niet goed duiden als we niet weten wat het is om geen vrijheid te kennen. Er zullen unieke stukken uit de regio te zien zijn die door de jaren heen verzameld en onderzocht zijn door onze diverse leden. Ook hebben we een aantal bijzondere stukken in bruikleen, zoals het tankwiel wat afgelopen najaar is aangetroffen in Sint-Odiliënberg en delen van het vliegtuigwrak uit Echt. Alle stukken vertellen samen het verhaal van de oorlog en de nasleep in de regio.
De tentoonstelling is te bezoeken in de weekenden tussen 10 en 17 uur (eerste dag is 12 januari, laatste 15 maart) en op afspraak. Tijdens de carnaval (22 en 23 februari) zijn we gesloten. De toegang is gratis. Voor meer informatie over onze stichting, zie: https://oorlogserfgoedml.com/.

Contact information

Andreashal Maasbracht
Europlein 7
6051 HM MAASBRACHT
Netherlands

Opening hours

Su 12 January 2020 including Su 15 March 2020
Sa , Su: 10:00 - 17:00 hour.

Facilities

Toelichting prijs
Toegang is gratis.