DISCOVER MORE

 

Op zoek naar de Bever - schemerarrangement

Excursion

Maak kennis met deze bewonderenswaardige ingenieur onder de dieren. Bever-expert Willy de Koning verklapt in woord en beeld alle geheimen van de bevers. Aansluitend volgt een gebiedswandeling met kans op een ontmoeting met de bever.
- Dieren spotten
- Gezinnen
- Wandelen

Maak kennis met deze bewonderenswaardige ingenieur onder de dieren. Bever-expert Willy de Koning verklapt in woord en beeld alle geheimen van de bevers. Aansluitend volgt een gebiedswandeling met kans op een ontmoeting met de bever..

Maak tijdens dit arrangement met een presentatie en een wandeling kennis met deze bewonderenswaardige ingenieur onder de dieren.

Geheimen van de bever

Beverexpert Willy de Koning verzorgt een boeiende foto-, filmpresentatie over het leven van dit knagende zoogdier. Aansluitend gaan we in de avondschemering het veld in waarbij Willy u voorgaat in een speurtocht naar beversporen, zoals afgeknaagde bomen en hun beverburcht. Hier zullen we als groep in alle stilte een tijdje natuurobservatie uitvoeren. Grote kans dat we daarmee het dier spotten.

Belangrijke bewoner

De bever is een bijzonder dier en is terug van weggeweest in Limburg. De bever is de timmerman, architect en watermanager van dit gebied. De Maasvallei met zijn ruige natuur in de oevergebieden is een van de plaatsen waar de bever zich prima thuis voelt. Voor Natuurmonumenten is de bever een welkome bewoner en ziet zijn aanwezigheid als een belangrijke aanwijzing dat het hier goed gaat met de natuur.

Praktische informatie

  • Bij dit begeleide arrangement is bij de start een consumptie inbegrepen.
  • De gebiedswandeling vindt vanaf de invallende duisternis plaats en we vertrekken gezamenlijk naar die lokatie.
  • Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
  • Neem voor de natuurobservatie een stoeltje en/of een verrekijker mee.
  • Doe stevige, waterdichte schoenen en kleding aan die vuil mag worden

Contact information

Ohé en Laak, Café Bongaarts
Walburgisstraat 13 13
6109 RE OHE EN LAAK
Netherlands

Opening hours

Fr 12 July 2019 18:45 - 21:30 hour.

Facilities

Minimum Age
6
Maximum Age
75