DISCOVER MORE

 

Kroedwosj-wandeling

Excursion

Wandel mee door de bloemenzee op de Maasoever en stel volgens oeroude traditie een prachtig kruidenboeket als bescherming tegen onheil samen.
- Gezinnen
- Wandelen

Wandel mee door de bloemenzee op de Maasoever en stel volgens oeroude traditie een prachtig kruidenboeket als bescherming tegen onheil samen..

Maak dit traditionele volksgebruik mee en beleef de grote bloemen- en kruidenrijkdom aan de Maas. De ervaren gidsen Leo en Antoinette gaan met jullie op zoek naar kruiden en granen om een traditionele Kroedwosj te maken. Daarmee bescherm je jezelf, je naasten en je huis zoals onze voorouders dat ook al deden! Een heerlijk zomeravontuur in de natuur!

De Kroedwosj is een kruidenboeket dat uit 7 verschillende kruiden, bloemen en korenaren wordt samengesteld. Twee graansoorten, tarwe en rogge. Twee kruiden met geneeskrachtige werking, bijvoorbeeld duizendblad en boerenwormkruid. Twee kruiden die het onweer weren, alsem of bijvoet en koninginnenkruid, ook wel donder- of leverkruid genoemd. In sommige plaatsen is er het gebruik om wilgenroosjes en huislook in het boeket op te nemen.Kijk mee en verwonder je, samen met de gidsen, naar de plekken waar de fraaie kruidensoorten te vinden zijn.

Natuurlijk tonen de gidsen u ook de andere natuurschatten op de oevers van de Molenplas naast de indrukwekkende Hompesche Molen. Een dynamisch natuurgebied in het RivierPark Maasvallei waar Moeder Maas de architect is.

Stevige schoenen en -kleding

Contact information

Maasvallei, parkeerplaats Hompesche Molen
Molendijk 6 6
6107 AA STEVENSWEERT
Netherlands

Opening hours

Su 11 August 2019 10:00 - 12:00 hour.

Facilities

Minimum Age
6
Maximum Age
75