Lezing "Hoe Limburg als provincie werd toegevoegd aan Nederland"

Vortrag/Diskussion

THORN: Zaal Aod Thoear , Steegputstraat 2-4, van: 20:00 tot 22:00, Lezing "Hoe Limburg als provincie werd toegevoegd aan Nederland", Kosten:EU 2,00 voor niet-leden

Op maandag 29 april verzorgt mevrouw drs. Monique Quint-Maagdenburg in zaal Oad Thoear, Steegputstraat 2-4 een lezing met als titel: “Hoe Limburg als provincie werd toegevoegd aan Nederland”. De lezing begint om 20.15 uur.
De lezing is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 2,00.
Over het onderwerp:
De geschiedenis van de gebieden die in de 19e eeuw werden samengevoegd tot een Nederlandse provincie, Limburg geheten, is een ingewikkeld verhaal. Het verhaal is een onderdeel van de Europese geschiedenis met het zwaartepunt in de jaren die volgden op de Napoleontische periode. In grote delen van Europa werden opnieuw gebieden afgebakend en grenzen getrokken. Zo ook in de Lage Landen, zoals ons deel van West-Europa vaak wordt aangeduid.

Zaal Aod Thoear
Steegputstraat 2-4
6017 BC THORN

Mo 29 April 2019 20:00 - 22:00 Uhr.

Ausstattung/Service

Toelichting prijs