Bezoek het Streekmuseum Stevensweert-Ohe en Laak

Ausstellung

STEVENSWEERT: Streekmuseum Stevensweert-Ohe en Laak, Jan van Steffeswertplein 1, van: 13:00 tot 16:00, Bezoek het Streekmuseum Stevensweert-Ohe en Laak, Kosten:entree EU 3,00 p.p. gratis voor kinderen t/m 12 jaar, museumkaarthouders en leden Amici Insulae

Het Streekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak is er klaar voor en kan m.i.v. 4 juni coronaproof weer open! In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus wordt de film "Eiland in de Maas van alle tijden" niet vertoond.  De collectie kan op eigen gelegenheid worden bezichtigd en is ingedeeld in een aantal thema's zoals de baggervondsten, beeldhouwkunst, munten en penningen. De maquettes van het kasteel Stevensweert, de vesting Stevensweert en van het kasteel Walburg brengen de geschiedenis tot leven. De beroemdste baggervondst ooit in Nederland kun je in het museum bewonderen, het is de zilveren replica van de Kantharos van Stevensweert.
Het bezoek is ook leuk te combineren met de fotopuzzeltocht of een stadswandeling door de historische kern van Stevensweert met een bezoek aan de reconstructie van de vestingwerken.

Streekmuseum Stevensweert-Ohe en Laak
Jan van Steffeswertplein 1
6107 BZ STEVENSWEERT

So 1 November 2020 einschiesslich a Mi 31 Marz 2021